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Question 

 
 
In a class III luminaire, can a non standardised plug be allowed as means of connection to SELV? This plug 
is for engagement with a "special" socket-outlet which can only be supplied by the same manufacturer. In 
such a case, would it be enough for the plug and the socket to conform to the requirements of clause 15 
"Screwless terminals and electrical connections" and sub clause 4.11.6 "Electro-mechanical contact 
system"? 
 
 
 
 

 

Decision 

 

1.   Yes, as proposed. 
2.   Sub clause 4.11.6 applies; marking of the rated current is necessary (cf. cl. 3.2). 
 

 

 

Explanatory notes 

--- 

 

  


